Beleggen

CapitalCare Company gelooft in beleggen zonder beperkingen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos én grenzeloos. Een belangrijk onderscheid bij beleggingen is tussen beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde beleggingen. De eerste categorie wordt ook wel ‘public markets’ genoemd, de tweede noemen we ‘private markets’.

Beursgenoteerde beleggingen

De bekendste voorbeelden van beursgenoteerde beleggingen zijn aandelen en obligaties. Daarnaast worden aan de effectenbeurs ook afgeleide of hybride effecten verhandeld. Denk hierbij aan futures en opties. Aan de effectenbeurs worden ook beleggingsfondsen verhandeld en indexvolgende producten als trackers, etf’s en indexfondsen. Voor een uitgebreide toelichting verwijzen we naar ons dienstverleningsdocument. Hoe de aankoop van beursgenoteerde beleggingen verloopt leest u hieronder, onder het kopje vermogensbeheer.

Niet-beursgenoteerde beleggingen

Direct vastgoed en private equity vallen onder niet-beursgenoteerde beleggingen. Het belangrijkste verschil met beursgenoteerde beleggingen is de verhandelbaarheid of liquiditeit. Door de strenge regulering op beurzen kan er bijna altijd gehandeld worden, tegen meestal transparante prijzen. Een ander belangrijk verschil is dat er op beurzen bijna doorlopend prijzen worden afgegeven, terwijl dit bij niet-beursgenoteerde beleggingen meestal niet het geval is.