Beleggingsplan

Wij beleggen uw vermogen zoals u dat wilt. Vanuit onze rol als vermogensmanager hebben wij geen specifieke voorkeur voor een bepaald type belegging. Waar wij wel op letten is of met uw beleggingen een evenwichtige portefeuille kan worden samengesteld, of zij passend voor u zijn en – niet onbelangrijk – of u daar uw doelstellingen mee behaalt.

Zodra uw doelen helder zijn en we de haalbaarheid hebben getoetst, wordt de strategie bepaald. De beleggingsstrategie en de verdere uitvoering daarvan leggen we vast in een beleggingsplan. CapitalCare Company heeft een innovatieve en efficiënte manier van beleggen. Hierbij spreiden wij uw vermogen over diverse beleggingscategorieën en werelddelen, waardoor een optimale mix van rendement en risico wordt bereikt.

Beleggingsfilosofie

Wij hebben geen specifieke voorkeur voor een bepaald type belegging. Wij geloven dat de mogelijkheden eindeloos zijn. We adviseren een uitgebreide spreiding over de verschillende beleggingscategorieën. Hoe groter de spreiding, hoe lager het risico.

En dit is de meest effectieve manier om te profiteren van wat de financiële markten te bieden hebben. We creëren een evenwichtige portefeuille, waarmee u uw doelstellingen behaalt.


Het rendement van de portefeuille is grotendeels afhankelijk van de verhouding van aandelen en obligaties. Wij werken met de core-satellite– strategie. In dit voorbeeld hebben we ervoor gekozen om te werken met een kern van één of meer breed gespreide beleggingsportefeuilles: de core. Hiermee behalen we het gemiddelde marktrendement tegen lage kosten én tegen lage beweeglijkheid. Deze beleggingen zijn makkelijk liquide te maken.

Daaromheen wordt vervolgens een aantal beleggingen geselecteerd, de satellites, die voor extra rendement moeten zorgen en waarbij aanvaard wordt dat de koersen beweeglijker zijn of het geïnvesteerde bedrag langer vastzit. Het extra rendement moet dit extra risico dan compenseren, evenals de kosten die meestal hoger zijn.

Dit is slechts één voorbeeld. Onze core-satellite-strategie kan op diverse manieren worden ingevuld, afhankelijk van wensen en behoeften.

Een team van experts

Iedere vermogensbeheerder heeft zijn eigen specialisatie en expertise. Om die reden selecteren wij een team van experts. Sommige beheerders blinken uit in het selecteren van goede bedrijven (stock picking), terwijl andere weer beter zijn in het verdelen van vermogen over beleggingscategorieën (asset allocatie). Ook qua beleggingsstijl bestaan er veel verschillen.

Wij volgen een groot aantal vermogensbeheerders met ieder hun eigen stijl en kenmerken. De rendementen en risico’s van deze beheerders worden elk kwartaal onder de loep genomen. Indien een beheerder te lang achterblijft bij zijn peers en daar geen acceptabele reden voor is, stellen wij wijzigingen aan u voor.

Meer over beleggingstypen