Lang belegden mensen alleen om kans te maken op financieel rendement. Impact investeren brengt daar verandering in. Impact investeerders verschaffen groeikapitaal aan bedrijven die bijdragen aan een betere wereld – met kans op maatschappelijk én financieel rendement.
Met impact investeren gaan maatschappelijk en financieel rendement hand in hand. Je investeert je vermogen in bedrijven die met hun product of dienst willen bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin duurzame, sociale ontwikkeling vooropstaat en waarin iedereen meedoet. Een wereld waarin we de aarde verrijken in plaats van uitputten.
Door uw geld in deze bedrijven te investeren, geeft u ze een kans de wereld mooier en eerlijker te maken. Voor uzelf en voor de volgende generaties. Dichtbij en tastbaar. Samen met inspirerende ondernemers die het verschil maken. Ofwel: investeren met impact.
Wilt u behalve duurzaam beleggen ook graag meer betrokken worden bij ondernemingen met een duurzame doelstelling, dan is beleggen in niet-beursgenoteerde bedrijven een idee. Vooral wanneer het bedrijven zijn die om de hoek zitten of een heel herkenbaar probleem aanpakken, creëert dit meer betrokkenheid en een wij-gevoel. Als dan naast het maatschappelijk rendement ook het financieel rendement marktconform is, dan vormt dit een mooie bonus.
Het minimum deelname kapitaal voor dit impact fonds bedraagt voor cliënten van CapitalCare Company € 150.000. Gezien het hoge risico dat aan dergelijke investeringen kleeft, adviseren wij om maximaal 5 tot 10% van uw belegbare vermogen in dit fonds te investeren. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat uw geld voor 8 tot 12 jaar vast zit. Qua financieel rendement is 6 tot 8% per jaar een realistisch perspectief.
Waar uw geld exact in belegd wordt is vooraf niet bekend. Dit hangt af van de investeringsvragen die langskomen. Om u een idee te geven volgt hieronder een beschrijving van een aantal bedrijven waarin al geïnvesteerd is en waarin wellicht in de toekomst weer geïnvesteerd gaat worden.
HeatTransformers installeert (hybride) warmtepompen. Het bedrijf is een frisse nieuwe wind. Het team bestaat uit jonge vakmensen die de energietransitie willen versnellen. Samen met partners zoals energiemaatschappijen en zonnepaneel aanbieders helpt HeatTransformers woningeigenaren met advies en installatie. De vakmensen worden zelf opgeleid, installatieteams vakkundig begeleid (eigen en die van installatiepartners) en installaties worden op afstand geoptimaliseerd. Dit resulteert in een klantvriendelijk, efficiënt en schaalbaar proces, waarmee HeatTransformers grote stappen zet richting een schonere toekomst.
Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse zagen als 21-jarige studenten op televisie hoe een Nepalese vrouw een natuurlijke vorm van zeep gebruikte om te wassen. Dat riep meteen de vraag op waarom we hier allerlei synthetische producten nodig hebben als wassen ook natuurlijk kan? In 2013 richtten ze Seepje op. Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de onder meer de Sapindus mukorossi vrucht uit de Himalaya. Seepje is Guaranteed WFTO-member en B Corp. Ze voldoet aan strenge eisen op het gebied van milieuprestaties, sociale ontwikkeling en handel. De producten van Seepje worden verkocht bij meer dan 4.500 winkels in Nederland, België en Duitsland, onder andere bij Albert Heijn. Navulverpakkingen staan veelal bij drogisterijen.
Vlees en zuivel leggen een groot beslag op de planeet, misschien wel te groot. Zo wordt meer dan 75% van het mondiale landbouwareaal nu gebruikt voor veevoer en grasland. Dat gaat gepaard met ontbossing, grote uitstoot van broeikasgassen en verlies aan biodiversiteit. Bovendien is dierenleed onlosmakelijk verbonden met de productie van vlees, eieren en zuivel. Vanwege de zware impact op het milieu worden alternatieven voor dierlijke eiwitten gezocht.
Het Nederlandse bedrijf Lazy Vegan heeft als missie om veganistisch eten gemakkelijk, lekker en leuk te maken. Ze creëren kant-en-klaarmaaltijden vol verse groenten en met een vleesvervanger gemaakt van doperwten. De maaltijden bevatten veel (erwten) eiwitten en zijn vrij van soja, dierlijke eiwitten en gluten.
De Clique is een Utrechtse startup die zoveel mogelijk (organisch) afval uit de stedelijke omgeving als grondstof voor nieuwe producten gebruikt. Hiervoor biedt De Clique een grondstoffenservice. Grondstoffen (voorheen afval) worden gescheiden opgehaald bij grote bedrijven, restaurants, supermarkten en cateraars en zoveel mogelijk omgezet in nieuwe producten die weer teruggaan naar de klanten. Zo is de cirkel rond en hergebruiken we grondstoffen in plaats van ze af te danken. Oscar Circulair is een soortgelijk bedrijf en kortgeleden hebben zij besloten samen verder te gaan. Zij bestrijken straks de vier grote steden met hun ophaalservice.
Wilt u meer informatie dan kunt u dit aanvragen via onderstaande contactknop of bellen met uw contactpersoon van CapitalCare Company.
Bent u nog geen relatie van ons kantoor? Ook dan staan wij u graag te woord. Wij bieden echter geen losse financiële producten aan. Beleggen in dit impact fund kan alleen als onderdeel van CapitalCare Unlimited of CapitalCare Comfort. Meer informatie over deze arrangementen en over onze werkwijze treft u aan op de pagina Tarieven.
Neem contact op