Whitepaper Van ondernemingsvermogen naar beleggingsvermogen

Een bijzondere fase in de levenscyclus van de ondernemer is de transformatie van ondernemingsvermogen naar beleggingsvermogen. Over het algemeen is het verstandig om hier op tijd mee te beginnen en niet te wachten tot vlak voor de verkoop of de overdracht van de onderneming. Idealiter maakt u hier al vanaf het begin van de onderneming een aanvang mee door het opbouwen van een ‘pensioenpotje’. De slagroom op de taart komt dan hopelijk na het te gelde maken van een deel of het hele ondernemingsvermogen.

Een belangrijk voordeel van het op tijd beginnen met transformeren is dat het de druk van de ketel kan halen in het verkoopproces. Ook de gevolgen van het onverhoopt niet halen van de veilige haven zijn dan minder desastreus.

Wensen en plannen

Als u overweegt om vermogen te onttrekken aan de risicosfeer van uw onderneming is het belangrijk om na te denken over uw doelstellingen en vervolgens over een strategie om die te bereiken. Gaat het alleen om het onttrekken van kapitaal aan de risicosfeer van de onderneming of heeft u er al concrete plannen mee? Wilt u het herinvesteren in andere bedrijven, beleggen in effecten of koopt u liever onroerend goed? En wat zijn uw achterliggende motieven? Appeltje voor de dorst, verdere uitbouw van het vermogen, overheveling naar een volgende generatie of wellicht een combinatie van dit alles? Welke consumptieve wensen heeft u, naast het op peil houden van de gewenste levensstandaard. Wilde u altijd al dat huis in het buitenland op die speciale plek of liever een boot of een camper om erop uit te trekken en alles lekker achter u te laten?

Integrale aanpak

Door onze integrale aanpak en ons brede aanbod aan diensten kunnen wij u al in een vroeg stadium begeleiden bij deze transformatie. Denk aan een pensioenplan, het afdekken van (bedrijfs-)risico’s, het optimaliseren van de bv-structuur, het op orde brengen van financieringsverhoudingen en het aantrekken van extern kapitaal.

Het managen van uw beleggingsvermogen is daar een natuurlijk vervolg op, waarbij het voor ons niet uitmaakt waar het te gelde gemaakte ondernemingsvermogen in belegd wordt. Effecten, vastgoed, private equity, financiering van uw opvolger, wij kennen geen beperkingen. Het enige wat voor ons telt is of u met uw beleggingen uw doelstellingen bereikt en of de risico- en rendementsverwachtingen daarmee in de pas lopen.

In welk stadium van transformatie u zich ook bevindt, het is verstandig om dit planmatig aan te pakken. Wij helpen u hier graag bij, zodat u verder kunt met ondernemen.

In deze Whitepaper leest u alle ins en outs over:

  • De levenscyclus van ondernemingsvermogen
  • De transformatie naar beleggingsvermogen
  • Planning en structurering
  • Beleggen van het veiliggestelde vermogen
  • Monitoren en verdere transformatie

 

Download de whitepaper

Laat uw gegevens achter en download de whitepaper direct als PDF. U krijgt de whitepaper ook per mail als u deze later nog een keer wil teruglezen.