CapitalCare Nieuwsbrief april 2019

Het eerste kwartaal van 2019 was wederom een dynamische periode. Na de heftige correctie op de effectenbeurzen van eind vorig jaar, was het wederom raak, maar dan in omgekeerde richting. De meeste vermogensbeheerders liften goed mee op de herstellende markten zoals te zien is in het overzicht met gerealiseerde beleggingsrendementen.  De spaar- en hypotheekrentes blijven ondertussen gewoon verder dalen. In deze editie zetten wij de cijfers weer voor u op een rijtje.

In het artikel Duurzaam beleggen: daadwerkelijk impact genereren of meeliften op een hype? hebben we de ontwikkelingen rondom duurzaam beleggen aan een nader onderzoek onderworpen. Ook door groene bomen zie je soms het bos niet meer.

In de serie ‘De vermogensbeheerder aan het woord’, deze keer Ruud van Suijdam van Robeco Multi Asset Income. Een defensief profielfonds met een goede risico/ rendementsverhouding (Sharpe ratio van 1,18).

De nieuwsbrief wordt afgesloten met de laatste ontwikkelingen rondom het UBO-register en de wet Excessief lenen bij de bv. Veel leesplezier!

Patrice Peijnenburg, Ronald Simon, Bert de Wolff en Michel Broeks