Beleggingsideeën

Beleggingsideeën

Vooral spaarders en zekerheidszoekers zijn natuurlijk naarstig op zoek naar mogelijkheden om nog iets aan rendement te vergaren. Spaardeposito’s en staatsobligaties leveren niets meer op, sterker nog ze kosten geld als de tegoeden hoger worden. Naast je financiën weer eens goed onder de loep nemen en afscheid nemen van dure kredieten en onnodige abonnementen, kom je dan toch al snel bij beleggen uit.

Degelijke dividendaandelen kunnen een goed alternatief zijn naast een minimale buffer aan spaardeposito’s en veilige obligaties (in euro’s uitgegeven en van Investment Grade kwaliteit), Verder kunt u denken aan microkrediet en leningen met onderpand (asset backed securities). Bent u bereid iets meer risico toe te voegen, dan kunnen direct vastgoed en infrastructuur een optie zijn.

Bij vastgoed is vooral beleggen in woningen populair omdat het mooie contante opbrengsten genereert (4% a 5%) en in ieder geval tijdens de looptijd een rustig waarde-verloop kent. Iets avontuurlijker, maar ook iets interessanter is beleggen in <studentenhuisvesting>. De risico’s kunnen echter beperkt en overzienbaar gehouden worden als de juiste beheerpartijen worden geselecteerd.

Een vastgoedcategorie met iets meer risico is supermarktvastgoed. Het contante rendement is echter ook hoger, circa 7% uit te keren op kwartaalbasis. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan een groeifonds van een van onze preferred suppliers. Wilt u hieraan deelnemen dan is enige spoed geboden, aangezien de vraag groot is en het aanbod relatief laag. Zie onderstaande link voor meer informatie over dit onderwerp.

https://www.capitalcarecompany.com/beleggingsideeen/groeifonds-in-supermarktvastgoed/

In het volgende artikel in deze nieuwsbrief treft u een korte inleiding over beleggen in infrastructuur aan. Voor veel beleggers blijkt dit  een wat onbekendere beleggingscategorie .