Direct contact Bel +31 (0) 20 820 87 54

VermogensConsolidatie

Er heeft zich substantieel vermogen gevormd. Het staat op de bank, het is ondergebracht in beleggingen of het zit nog vast in het bedrijf. U heeft dit met eigen handen opgebouwd, het zit al generaties lang in de familie, of het is juist zeer plotseling opgekomen.

Hoe uw vermogen ook tot stand is gekomen en in welke vorm het ook wordt aangehouden, het verdient serieuze aandacht. Aan de ene kant natuurlijk prettig om over te beschikken. Aan de andere kant levert het ook luxe problemen en vragen op.

“Binnenkort ontvang ik een substantieel bedrag. Hoe kan ik dit het best renderend maken? Moet ik mijn hypotheek aflossen, of is het juist beter om het te beleggen gezien de lage rentestand?“

 

“Obligaties en een spaarrekening leveren haast niets meer op en alleen beleggen in aandelen vind ik te riskant. Vastgoed schijnt het weer goed te doen en de jaarlijkse opbrengsten lijken me ook wel prettig. Welke risico’s loop ik en past dit wel in mijn financiële plaatje?”

 

“Al mijn vermogen zit bij één beheerder. Dit is in de loop der jaren zo ontstaan. Ik wil echter graag wat meer spreiding aanbrengen gezien de omvang van dit vermogen. Kunnen jullie alternatieven aandragen?”

 

“Betaal ik niet teveel belasting en waar kan ik mijn vermogen het beste aanhouden, in box 1, 2 of 3?”

 

“Ik wil beginnen met schenken aan mijn kinderen, maar wil wel grip blijven houden op het vermogen. Hoe pak ik dit aan?”

Dilemma’s waar wij mensen dagelijks mee zien worstelen. Waar we graag de helpende hand bieden. Of het nu is om te klankborden, te fungeren als achtervang, of om slimme beleggingsideeën aan te reiken, wij staan graag voor u klaar.

Van ondernemingsvermogen naar beleggingsvermogen

Een bijzondere categorie in de consolidatiefase wordt gevormd door ondernemingsvermogen dat omgezet moet worden in beleggingsvermogen. Het is zaak om op tijd te beginnen met de voorbereidingen en niet te wachten tot vlak voor de verkoop of de overdracht. Idealiter wordt al gedurende de rit een begin gemaakt met deze transformatie, bijvoorbeeld door het opbouwen van een ‘pensioenpotje’. De slagroom op de taart komt dan na het te gelde maken van een deel of het gehele ondernemingsvermogen. Een belangrijk voordeel van het op tijd beginnen met transformeren is dat het de druk vermindert op het moeten halen van een minimum verkoopopbrengst. Ook de gevolgen van een onverhoopt niet halen van de veilige haven zijn dan minder desastreus.

Door onze integrale benadering van vermogensvraagstukken en ons brede aanbod aan diensten, kunnen wij u al in een vroeg stadium begeleiden bij deze transformatie. Denk hierbij aan het optimaliseren van de bv-structuur, het op orde brengen van financieringsverhoudingen, het aantrekken van extern kapitaal, het normaliseren van de jaarrekening, het verminderen van de afhankelijkheid van de persoon van de ondernemer etcetera.

Het managen van uw beleggingsvermogen is daar een natuurlijk vervolg op, waarbij het voor ons niet uitmaakt waar het te gelde gemaakte ondernemingsvermogen in belegd wordt. Effecten, vastgoed, private equity, financiering van uw opvolger, wij kennen geen beperkingen. Het enige wat voor ons telt is of u met uw beleggingen, uw doelstellingen bereikt en of de risico- en rendementsverwachtingen daarmee in de pas lopen.

Lees hier meer over de transformatie van ondernemingsvermogen in beleggingsvermogen en download onze whitepaper.

 • Veel gestelde vragen
  • Heb ik wel voldoende pensioen opgebouwd nu het Pensioen in Eigen Beheer is afgeschaft?
  • Hoeveel moet de verkoop van mijn bedrijf opleveren om van een rustige ‘oudedag’ te kunnen genieten?
  • Ik wil wat vastgoed aankopen; kunt u mij helpen aan een financiering?
  • Mijn verzekering/ stamrecht valt binnenkort vrij; wat moet ik er mee?
  • Kunt u eens kijken naar deze investeringspropositie die ik laatst kreeg aangeboden?
  • Ik wil graag een huis in het buitenland kopen, wie wijst mij de weg?
  • Mijn vermogen is substantieel; wie kan dat straks inzien via het UBO-register?
  • Wat zijn de consequenties voor de continuïteit van mijn onderneming bij een echtscheiding of een breuk met mijn zakenpartner?

  Heeft u een andere vraag of wilt u direct met ons in contact komen? Neem contact op.