Woninggroeifonds – Middenhuursegment

Vastgoedparticipatie met ca. 4,5% interimdividend + slotuitkering.

Een nieuwe emissie wordt binnenkort verwacht.

Algemeen

Gezien de onrust op de effectenbeurzen enerzijds en de lage rendementen op veilige beleggingen anderzijds, zijn veel beleggers op zoek naar alternatieven. Verhuurde woonruimte kan zo’n alternatief zijn. De directe rendementen zijn redelijk constant en tussentijdse koersschommelingen zijn er niet (of zeer beperkt). Pas bij verkoop van een pand komt de waardeontwikkeling vast te staan en kan het totaalrendement berekend worden.

U kunt op diverse manieren investeren in verhuurde woonruimte. U kunt zelf onroerend goed aankopen en dit verhuren of u kunt dit overlaten aan een professionele partij. In dat laatste geval is er vaak sprake van een beleggingsmaatschappij of een beleggingsfonds. U koopt een participatie en bent dan mede-eigenaar of u verstrekt een lening, zoals bij een obligatie. Ook mengvormen als winstdelende obligaties komen voor. Dergelijke maatschappijen beogen vaak om de onderliggende vastgoedportefeuille na zo’n 7 tot 10 jaar door te verkopen en de opbrengst uit te keren aan de participanten. Het moet dan wel de juiste tijd zijn om dit te doen. In een recessie zal de waarde laag zijn en is verkopen onaantrekkelijk. In de voorwaarden van dergelijke fondsen staat dan ook altijd dat de verkoopdatum kan worden uitgesteld.

Waarschuwing: tussentijdse verkoop kan lastig zijn, hoewel sommige aanbieders beleggers behulpzaam zijn door tussentijdse verkoop te faciliteren via een platform. Soms kopen ze zelf participaties in, maar dan wel tot een bepaald maximum. Garanties worden niet gegeven. Deze beleggingscategorie is daarom alleen geschikt voor mensen die langere tijd geen beroep hoeven te doen op dat deel van hun vermogen. Welk percentage van uw vermogen deze belegging maximaal mag zijn is een zeer persoonlijke zaak. Uiteraard adviseren wij u hier graag bij.

De kenmerken van het fonds

Het fonds dat we hieronder presenteren is al eerder in een van onze nieuwsbrieven belicht. Het betreft een woninggroeifonds dat een nieuwe emissie lanceert en nu weer openstaat voor geïnteresseerden.

  • Beleggen in relatief jonge Nederlandse huurwoningen (oudste bouwjaar is 2010), verspreid over Nederland maar niet in krimpgebieden;
  • Relatief duurzame en kwalitatief hoogwaardig gebouwde woningen;
  • Focus op het middensegment (tussen ca. € 750 en € 1.500 huur per maand);
  • Diversificatie door middel van beleggen in meerdere locaties;
  • Vast interimdividend van 4,5% per jaar (uitkering per kwartaal) op basis van het bijeengebrachte kapitaal en een slotdividend na afloop van elk boekjaar. Samen met het slotdividend kan het jaarrendement oplopen tot 5 à 5%. Daarnaast natuurlijk de waardeontwikkeling van het vastgoed;
  • Certificaten van € 5.000 nominaal zijn onder voorwaarden vrij verhandelbaar tegen handelskoers. Deze wordt maandelijks gepubliceerd op de website op basis van de intrinsieke waarde;
  • De beheerder van het fonds heeft een budget van € 1.000.000 om certificaten in te kopen tegen een vooraf bepaalde afslag;
  • Er wordt maximaal een financiering aangegaan voor 60% van de waarde van het onderpand en er wordt gerekend met een gemiddelde rente van 2,4% voor de komende jaren; vanaf 2025 wordt een rekenrente gehanteerd die langzamerhand oploopt in de periode daarna.
  • Cliënten van CapitalCare Company worden gecompenseerd voor eventuele emissievergoedingen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit beleggingsidee, dan kunt u dit aanvragen via onderstaande contactknop of bellen met uw contactpersoon bij CapitalCare Company.

Bent u nog geen relatie van ons kantoor? Ook dan staan wij u graag te woord. Wij bieden echter geen losse financiële producten aan. Beleggen in dit idee kan alleen als onderdeel van het CapitalCare Vermogensplan of het CapitalCare Beleggingsplan. Meer informatie over deze arrangementen en over onze werkwijze treft u aan op de pagina Vermogensplan.

 

Neem contact op